Шести Васкршњи концерт

    У препуној цркви у Бањи Ковиљачи у недељу 17. маја одржан је Шести Васкршњи концерт црквеног хора "Сабора српских светитеља" којим од оснивања диригује протођакон Зоран Кокановић. Свој програм хор је извео из два дела. У првом делу појали смо духовне композиције из богатог опуса литургијских песама, а у другом делу концерта публици су представљене композиције српског народног стваралаштва прилагођене за мешовити хор са посебним освртом на песме са Косова и Метохије.
   Између два наступа црквеног хора, запажен наступ су имали и ученици основне школе из Бање Ковиљаче са којима је вредно радила учитељица Јелена Пајић.
   На крају концерта публици се обратио надахнутом беседом духовник хора, свештеник Драган Бајић, осврнувши се на све оно што смо урадили претходних десет година. Посебебан акценат је био на протеклих годину дана где је хор много урадио на представљању своје цркве и Бање Ковиљаче. У том периоду организовали смо Шесто Саборовање хорова и обележили 100 година Гучевске битке као и 10 година постојања нашег хора, обишли светиње и манастире у Рашкој области и жичкој епархији и пре седам дана освојили златну медаљу у Бијељини на "Мајским музичким свечаностима". Оно што нам још предстоји је гостовање хора у Тополи на Опленцу у суботу 23. маја.


програм концерта:

1. Оче наш - Д.Максимовић-Думакс                           
2. Воскресеније Твоје - К.Станковић               
3. Свјати Боже - Кијевско              
4. Плотију уснув - јеромонах Јонофан                
5. Достојно јест гл.8 - Дечанци                
6. О Тебе радујетсја - прота М.Павловић        
7. Гласом мојим - А.А.Архангелски                  
8. Слава во вишњих Богу               
9. Бојерка          
10. Јечам жела                  
11. Призрен Душанов град   
12. Видовдан - арр Ј.Гавриловић                   
13. Христе Боже - арр Д.Кокановић