Концерт у Кур-салону у Бањи Ковиљачи

   Црквени хор из Бање Ковиљаче свој четворогодишњи рад крунисао је концертом у велелепној Дворани Кур – салона. Хором диригује протођакон Зоран Кокановић и окупља око двадесетак  заљубљеника у хорско певање.
   Присутне на концерту је благословио и поздравио Његово Преосвештенство епископ ваљевски Господин Милутин. Он је на позив Преосвећеног епископа шабачког Господина Лаврентија посетио Бању Ковиљачу и тиме учинио велику част члановима Црквеног хора , свештенству и благочестивом народу.
   Хор је наступао пред препуном Двораном изводећи духовне и световне композиције. Својим програмом изазвао је велико одушевљење публике која га  је после сваке композиције дугим аплаузима  поздрављала. Посебну пажњу привукао је сoлиста  Иван Поповић изводећи композиције : “Ластавице“  и „Тамо далеко“.
    У име црквеног хора присутнима се обратио духовник хора јереј Драган Бајић и захвалио  се покровитељима и добротворима који већ четири године несебично помажу хор. Посебно је нагласио добру сарадњу између диригента и свештеника који певају у хору, као и изузетно добар спој диригентовог музичког умећа и свештеничке службе који чини хор препознатљивим.
    Додељене су захвалнице и пригодно дарови покровитељима концерта:  ХТП Бања Ковиљача, Граду Лозница и Специјалној болници за рехабилитацију. У име града Лознице захвалницу је примио заменик Градоначелника Господин Петар Екмешчић.
    На крају коцерта обратио се свештеник Георгије , старешина цркве светог великомученика Георгија у Бугарском граду Првомају. Он је поздравио све присутне и захвалио се на гостопримству које је указано њему и групи од двадесет православних Бугара који су дошли да буду гости Црквеног хора од  03.- 06. октобра 2008. године. Треба истаћи да је Црквени хор из Бање Ковиљаче гостовао у Бугарском граду Првомају и Пловдиву у периоду од 17 - 22 . јула 2008. године и одржао неколико значајних наступа.
   Ово је једно од најзначајнијих културних  дешавања у Бањи Ковиљачи које је привукло велики број гостију. Тиме се хор обавезао да настави свој рад имајући наду у Господа и умножавајући таланте од Бога му поверене.