Манастири Фрушке Горе

   Црквени хор „Сабор српских светитеља “ из Бање Ковиљаче и Црквени хор “Света три јерарха“ из Крупња заједно су организовали поклоничко путовање.
   Први манастир који смо посетили био је Врдник или Сремска Раваница у којем нас је дочекао игуман Бенедикт и указао нам  велико гостопримство.     Певали  смо свету Литургију у великој цркви са пространом галеријом на којој може да стане неколико хорова. Целивали смо део моштију светог кнеза Лазара које су један дужи период овде почивале и због тога ја манастир добио и други назив “Сремска Раваница“.
   Друга светиња којој смо се поклонили је манастир Јазак, лепота и понос Сремске епархије, Фрушке Горе и наше цркве. Храм је величанствен, у потпуности обновљен и у њему почивају мошти светог краља Уроша Нејаког  које смо целивали. Конаци су опасали цркву са свих страна а унутрашњост не оставља човека равнодушним: салон за дивљење, опремњени апартмани, просторија у којој се шију одежде и прекривачи за цркве. Изнад свега осећа се дух побожности и молитве а то је и најважније од свега.
   Прошавши поред Крушедола стиглу смо у манастир Гргетег који има једну од најсређенијих   манастирских цркава
   Нисмо могли да не посетимо  Сремске Карловце,  мали градић са великом духовношћу, културом и уметношћу. Храм светог Николаја са оргиналним делима: Паје Јовановића, Уроша Предића, Теодора Крачуна и др. У Саборном храму који има посебну акустику отпевали смо неколико песама а затим посетили музеј Карловачке митрополије који се налази у Владичанском двору.
   Иако је скоро цео дан падала киша ми смо пуно тога  видели а највише доживели.