Литургија у манстиру Сасе

    Наш велики добротвор хаџи Драгиша Стојковић, стоматолог из Бање Ковиљаче са „Хаџијским братством Подриња“ организовао је поклоничко путовање у манастир Сасе који се налази у епархији зворничко-тузланској.
   Манастир је саградио  у средњем веку краљ Драгутин али је светиња до сада у више наврата рушена и паљена. Данас је заблистала новим сјајем: са раскошном црквом и конацима у којима је сачуван необичан намештај стар неколико векова који у себи има и елемената турског наслеђа које је у овим крајевима оставило дубоког трага.
   Унутрашњост храма је предивно осликана и украшена дуборезом. Хор је певао са посебном радошћу због лепоте светиње и посебне  акустике у њој.
   Монаси су били радосни и благодарни што смо их се сетили имајући у виду све околности у којима живе.
   „Хаџијско братство“ нам је приредило предиван ручак у малој трпезарији у којој нас је грејао шпорет на дрва и велика љубав двојице монаха.Они су сваком госту понаособ даровали по иконицу и сувенир са манастирском црквом. У име хора ми смо им уручили књигу  „Руковети“ коју је писао владика Лаврентије.
   Велико хвала: Хаџи Драгиши, „Хаџијском братству Подриња“ и монасима манастира Саса. Нека им Господ дарује изобиље добра за велику љубав коју су нам поклонили.