Девети Васкршњи концерт

Христос васкрсе! Заиста васкрсе!
У четвртак  друге недеље по Васкрсу, црквени хор „Сабора српских светитеља“ одржао је, девети по реду, традиционални Васкршњи концерт у храму светих апостола Петра и Павла у Бањи Ковиљачи.
   Традиција деветог по реду певања у славу Васкрсења Христовог, живо обавезује све чланове хора на делатну љубав и труд, а плодови те љубави и труда награђени су аплаузима наших драгих суграђана који су до последњег места испунили петропавловски храм у Бањи Ковиљачи.
   Низале су се композиције у славу Васкрсења, Пресвете Богомајке, светих, а нисмо занемарили ни наше народне, слободарске песме, песме највећих рана и највећих поноса сваког истинског Србина, као ни песме наше православне браће, Руса, Грка и Бугара.
   По први пут покушали смо да нашој публици кроз концертне конферансе и најаве приближимо садржај, као и музичку форму, карактер  и порекло композиција које изводимо, а све то кроз поучне текстове нашег диригента, протођакона Зорана Кокановића.
   А највећу радост и одушевљење измамио је први наступ малог дечијег хора „Сретења Господњег“ који већ скоро годину дана ради и вежба при нашем храму Сретења Господњег у Горњој Ковиљачи, под будним оком и ухом диригента  Госпође Данице Кокановић.
Слава Христу, васкрсломе из мртвих!